Museum De Pont en het Textielmuseum in Tilburg, het Europees Keramisch Werk Centrum in Oisterwijk én het Dordrechts Museum in – uiteraard! – Dordrecht. Dat zijn de bestemmingen van de Quintus Cultuurreis 2019 op zaterdag 23 maart. Wie mee wil, kan zich inschrijven tot en met vrijdag 1 maart via het inschrijfformulier op www.quintuskampen.nl of bij de balie van het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 in Kampen.

De Cultuurreis van 2019 heeft maar liefst drie steden op het programma. Keramiekdocent en cultuurreis-organisator Jan Kamphuis legt uit: “Je kunt kiezen òf alles bekijken! De eerste optie is het EKWC in Oisterwijk. Met een rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek, 3D-printen, frezen en snijden. Maar ook een keramiek expositie is een onderdeel van de rondleiding. Wie het EKWC overslaat, gaat met de bus door naar Tilburg voor museum De Pont en/of het Textielmuseum. Deze musea hebben inspirerende exposities en zijn op loopafstand van elkaar. Ondertussen pikt de bus de bezoekers van het EKWC weer op zodat zij eventueel een flitsbezoek aan één van de musea in Tilburg kunnen brengen. In de middag vertrekken we gezamenlijk naar Dordrecht. Het Dordrechts museum bezit een compacte en representatieve collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, met daarin opmerkelijke werken van hoge kwaliteit. De expositie Werk, Bid & Bewonder ontrafelt clichés over kunst en calvinisme en ontkracht enkele hardnekkige mythes. De tentoonstelling laat de relatie tussen calvinisme en kunst in een brede context zien. Ook is het mogelijk om een stadswandeling te maken door de historische binnenstad met ruim 1000 monumenten. Na een gezamenlijk diner rijden we terug naar Kampen.”

Kosten
De kosten voor de Quintus Cultuurreis bedragen €49,50 p.p. Hierbij inbegrepen zijn het vervoer per touringcar, koffie/thee op de heenreis, een lunchpakket en een eenvoudig diner. De toegang tot de musea zijn niet bij de prijs inbegrepen omdat hier de Museumkaart geldig is (www.museumkaart.nl). Let op: de museumkaart is niet geldig voor het EKWC, de entree bedraagt €14,50. Deelnemers kunnen op het aanmeldingsformulier aangeven dat ze het EKWC willen bezoeken en betalen dan €64,00. Kijk voor uitgebreide informatie en het programma op www.quintuskampen.nl.

Foto: werk van Ann Veronica Janssens