KAMPEN – Gezond ouder worden wil iedereen. Quintus helpt een handje met de muzikale workshop ‘Zet je Brein in Beweging!’ tijdens de Kunstmiddag op zaterdag 9 juni. Voor kids is er een Kunstcarrousel met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Een workshop Keltisch Harpensemble is speciaal voor volwassen beginners. Kunstmiddagworkshops kosten €7,50 p.p.

‘Zet je Brein in Beweging!’ is gebaseerd op de vrolijke RGM methode van de inmiddels 85-jarige Amerikaanse jazzdrummer Ronnie Gardiner. De workshop – bedoeld voor gezonde senioren – laat je ervaren hoe muziek en ritme je denksnelheid, concentratie, geheugen, motorische vaardigheden, energie en spierkracht verbeteren. Tijd: 14.00 – 15.00 uur.

Kunstcarrousel voor kids
‘Vakantie…op een onbewoond eiland!’ Dat is het thema van de Kunstcarrousel voor kinderen van circa 6-11 jaar. In vier toffe onderdelen van elk 25 á 30 minuten laten we kinderen proeven van alle kunstdisciplines binnen Quintus. Tijd: 14.00 – 16.00 uur.

Workshop 'Keltisch Harpensemble’
Voor volwassenen die willen kennismaken met de harp en het gezellig vinden om in een groep samen te spelen, is de workshops Keltisch Harpensemble een aanrader. Je leert in korte tijd de basisprincipes van het harpspel en gaat aan de slag met het samenspelen van mooie, bekende en minder bekende Keltische melodieën en begeleidingen. Harpen zijn aanwezig. Tijd: 15.00-16.00 uur.
De Kunstmiddag vindt plaats in het gebouw van Quintus aan de Vloeddijk 38. Voor meer info of inschrijven kun je terecht op www.quintuskampen.nl of bel met 038-3371200.