De vier verenigingen aan het Ganzendiep houden zaterdag 21 april aanstaande een gezamenlijk open huis. Jong en oud zijn van harte welkom bij Watersportvereniging Het Koggeschip, de scouts van de Martin Gasman Groep en de Henk Brunt Groep en Kamper roeivereniging De IJssel.

Aan het Ganzendiep bruist het van de activiteiten. Zeilen, roeien, jachten die af en aan varen en ook bij de scouts is het altijd een drukte van jewelste, waar kinderen en jongeren zowel op het land als op het water tal van activiteiten hebben.

Om te laten zien wat er allemaal gebeurt openen de verenigingen hun deuren op zaterdag 21 april van 10:00 tot 13:00 uur. Belangstellenden kunnen de verenigingen bezoeken, kinderen kunnen aan tal van activiteiten deelnemen. Met een volle stempelkaart hebben ze dan wat lekkers verdiend.

Het Koggeschip organiseert de hele dag zeilwedstrijden en op het terrein is van alles te zien. Bij de beide scoutinggroepen zijn er tal van activiteiten; leren knopen, fikkie stoken, stokbroodjes bakken, klimmen. Bij de roeivereniging zijn geen extra activiteiten maar kunt u een kijkje nemen bij komende en gaande roeiers en instructie op het water.

Uiteraard is de entree gratis en is er overal koffie/thee en ranja voor de bezoekers. De verenigingen zijn gevestigd aan de Seveningseweg: over de stadsbrug linksaf, richting Frieseweg/Kampereiland, voorbij de Ganzensluis rechtsaf.