‘Handel over water!’ Dat is het thema van de lente-editie van Het Verhaal van Kampen. Tijdens dit culturele evenement in de Oudestraat - dat plaatsvindt op zaterdag 14 april tussen 13.00 en 17.00 uur - wordt het winkelend publiek verrast met kleinschalige acts waarbij de handelsgeest van de Kampenaar een rol speelt.

De gunstige ligging aan de drukbevaren handelsroute tussen Zuiderzee en Rijn maakte dat Kampen zich in de tijd van de Hanze al snel ontwikkelde van eenvoudige nederzetting tot welvarende handelsstad. Met het Verhaal van Kampen duiken we in de wereld van handel over water. Luister naar livemuziek vanuit de Eenhoorn of kom langs bij Kaptein Heimwee die zich heeft ontpopt als ware verhalenjutter met gevonden voorwerpen uit de bodem van de IJssel en de Zuiderzee. Zeebenen? Ga zitten op de schommel en ervaar de handelsgeschiedenis in Nederland. En pas op: van ruilen komt huilen…

Hartelijke Hanzestad
Hart van het evenement zijn allerlei bijzondere, kleinschalige, culturele activiteiten waarmee Kampen zichzelf neerzet als een hartelijke Hanzestad die het waard is om (weer) te bezoeken. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van de binnenstad een extra ervaring meegeven. Het evenement is een initiatief van vijf culturele organisaties: Quintus, de Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum en de Bibliotheek Kampen. Zij werken daarbij nauw samen met Kamper Events.