Dagelijks rondleidingen

De Eenhoorn verzorgt in samenwerking met De Olifant rondleidingen door het authentieke historische pand.

Tijdens een rondleiding door De Eenhoorn wordt u meegenomen in de wereld van de specialty coffee en exclusieve thee. In onze koffiebranderij vertellen wij over ons inkoopbeleid en het branden van verschillende soorten koffies. Daarnaast vertellen wij over onze verschillende theesoorten en hoe verschillende soorten thee bereid worden. De rondleiding gaat daarna verder in de Sigarenfabriek van De Olifant. Altijd al eens willen weten hoe een sigaar wordt gemaakt, wat de geschiedenis van de tabaksindustrie is en waar De Olifant haar tabak vandaan haalt? Kom dan eens langs voor een rondleiding. 

Rondleidingen worden gegeven van maandag tot en met vrijdag om 11 uur. Vrijdag en zaterdag is er nog een extra mogelijkheid om 14:00 uur. Kaarten voor deze rondleidingen zijn te koop via de volgende link:https://eenhoorn.eu/nl/events-booking/kaartverkoop-rondleidingen/

De rondleiding duurt een uur, waarbij je hartelijk wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Behalve onze fabriek, zie je ook ons historische pand en de beroemde Kennekamer. Tijdens de rondleiding wordt uitgebreid verteld over de verwerking van tabak, het productieproces van een sigaar en de oorsprong van de tabak in de diverse landen. Je leert over de geschiedenis van de sigarenindustrie van Kampen en het belang van het ambacht sigaren maken, voor de stad en zijn inwoners, in het heden en het verleden. De rondleiding wordt gegeven door Marjolijn of bij haar afwezigheid door Errol.