Een karavaan van vele tientallen oude legervoertuigen, die via diverse plaatsen ook door onze gemeente trekt. Dit in samenwerking met de vereniging “Keep Them Rolling”. Zij hebben o.a. als doelstelling het uitdragen van de aan deze voertuigen verbonden cultuurhistorische aspecten en achtergronden en het voor toekomstige generaties bewaren van de herinneringen aan de gebeurtenissen in en rond de Tweede Wereldoorlog.”

De tocht
Rit met de stoet voertuigen door deelgemeenten, zoals: Kampereiland, Kampen, Kamperveen, Zalk, de Zande, Wilsum, ‘s Heerenbroek, Grafhorst en IJsselmuiden. De route loopt dus door de diverse dorpskernen en de bewoners langs de route wordt gevraagd de vlaggen uit te hangen. Per dorpskern mogelijk gevolgd door een kort moment om de legervoertuigen te bekijken en te spreken met elkaar. Om het geheel feestelijk aan te kleden willen we voor de jeugd papieren vlaggetjes langs de route uitdelen. 

Eindpunt met static show grasveld mogelijk aan veld Burg. van. Engelenweg te IJsselmuiden. Op deze locatie is er voor iedereen de gelegenheid om de voertuigen te bekijken en kinderen mogen vaak even in een voertuig plaatsnemen en of op de foto. Ook worden er bevrijdingsburgers verkocht en zal er historische muziek zijn. 

De organisatie van Keep Them Rolling is in handen van de IJsselmuider Oranjevereniging in samenwerking met de andere Oranjeverenigingen in de Gemeente Kampen. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Kampen, vfonds en de Provincie Overijssel.
Datum & tijd
18 April 2020
10:00 - 18:00
Contact


www.ijov.nl
info@ijov.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media