Op vrijdag 29 november om 20.00 uur speelt het HanzeOrkest uit Zwolle in De Burgwal in Kampen de adembenemende 3e Symfonie van Camille Saint-Saëns (ook wel de “Orgelsymfonie” genoemd). Sander van den Houten, organist van De Burgwal (de vroegere Burgwalkerk) soleert in dit beroemde werk.

Voor de pauze kunnen we luisteren naar de jonge pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Beter bekend als pianoduo Beth & Flo veroveren deze getalenteerde musici de concert- én theaterpodia met hun schitterende spel en vernieuwende projecten. Voor dit concert hebben zij delen uit ‘Carnaval des Animaux’ van Saint-Saëns en ‘Ma Mère l’Oye’ van Maurice Ravel op de lessenaar staan, terwijl zij ook de pianopartij in de Orgelsymfonie voor hun rekening nemen. Sander speelt voor de pauze de 3e Fantaisie van Saint-Saëns.

Het HanzeOrkest is een ambitieus en enthousiast semi-professioneel symfonieorkest dat in Zwolle repeteert en een bekende naam is in de wijde regio. Opgericht in 1990 als Kamerorkest Zwolle en in het jaar 2000 omgedoopt tot HanzeOrkest kent het orkest zo’n veertig vaste leden die per project eventueel worden aangevuld met gastmusici. Het orkest staat sinds 2011 onder leiding van Frank Adams die samen met de musici invulling geeft aan eigen projecten en meewerkt aan uitvoeringen van bijvoorbeeld koren of theatergezelschappen. Op het programma staan zowel grote symfonische werken als kleiner georkestreerde composities, waarvoor een bekende solist of aanstormend talent worden aangetrokken.

U kunt voor dit concert kaarten kopen via de website van De Burgwal: www.deburgwal.com en/of via Read Shop Bos, Oudestraat 41-43 te Kampen. De prijs is € 17,50 (aan de zaal € 20,00)

Welkom in De Burgwal. Huis van muziek en verdieping.
Datum & tijd
29 November 2019
20:00 - 21:45
Adres
De Burgwal. Huis van muziek en verdieping
Burgwal 59-60
8261 EP Kampen
Contact
Ad van Noord
+31 0653539301
www.deburgwal.com
info@deburgwal.com
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media