Geschiedenislezing door Annejet van der Zijl
dinsdag 15 oktober (20.00 uur tot 21.45 uur (incl. pauze)
(inloop vanaf 19.30 uur)

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Op uitnodiging van Stadsarchief Kampen en Bibliotheek Kampen hebben we Annejet van der Zijl uitgenodigd een lezing te verzorgen. Zij is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land.

Ze schreef tot dusver zes non-fictieboeken en (samen met Jo Simons) één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Maand van de Geschiedenis
Het thema van de maand van de geschiedenis is Zij/Hij. Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen, gaan we in deze maand op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Want een completer beeld leidt tot nieuwe inzichten en brengt veelzijdigheid in onze blik op verleden én heden.

Hij/Zij Boekenweekgeschenk
Een jaar na de ophef over het thema van de boekenweek 2018 ‘Moeder de vrouw’ met een mannelijke schrijver van zowel het boekenweek geschenk als het – essay, schrijft Annejet van der Zijl het geschenk van 2020. Zal Hij/Zij hierin een rol spelen?

Is het van belang dat er meer vrouwelijke biografen komen voor een completer beeld van de werkelijkheid? Speelde Hij/Zij een rol in het schrijfproces voor het non-fictieboek Annika S. dat van der Zijl schreef met haar partner Jo Simons?

Kom voor de antwoorden op deze en andere vragen luisteren en ontdekken op dinsdag 15 oktober.
Heel graag tot dan namens Bibliotheek Kampen en het Stadsarchief Kampen.


Kaarten via http://www.bibliotheekkampen.nl

Bieb-leden: € 5
Jan van Arkel leden: € 5
Niet-leden: € 7,50
Inclusief gratis pauzedrankje.
Datum & tijd
15 October 2019
20:00 - 21:45
Adres
Bibliotheek Kampen / Stadskazerne
Oudestraat 216
8261CA Kampen
Contact
Dieuke Boogaard
+31383331828
https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/908-geschiedenislezing-door-annejet-van-der-zijl
marketing@bibliotheekkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media