🙌 Gotisch Huis is geopend deze zomer!
Breng een bezoek aan het Kruideniersmuseum Veltman in het Gotisch Huis aan de Oudestraat 158 deze zomer. Het prachtige pand is deels toegankelijk en wordt speciaal opengesteld voor de Kamper Schatten Route.

📌 Donderdag, vrijdag en zaterdag in juli tot en met 14 september 2019
🕚 10.00 - 16.00 uur
👀 Gotisch Huis, Oudestraat 158 

ℹ️ Het voorste deel van het pand is in de genoemde periode open op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 - 16.00 uur. Stichting Monumenten Bezit beheert het Gotisch Huis en stelt het graag open. Kruideniersmuseum Veltman brengt de oude grutterij tot leven met spullen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70.

👞 Wandel deze zomer langs schatten uit het gemeentelijk depot! Twintig winkeletalages worden gevuld met bijzondere voorwerpen. De verhalen bij deze voorwerpen zijn te lezen via de Kampen Stadsgids app. Via de app wandel je aan de hand van oude omgevingsfoto’s van het Stadsarchief Kampen door het Kampen van toen. De route is vanaf 6 juli beschikbaar en kan tot en met 14 september (Open Monumentendag Kampen) worden ontdekt.

🎉 Elk voorwerp uit het gemeentelijke depot heeft zijn eigen verhaal en wordt op zijn oorspronkelijke plek of met een link naar deze locatie getoond. Er komt bijvoorbeeld een hele oude stofzuiger in de Blokker, klepels uit de Nieuwe Toren bij juwelier Kaptijn, maar ook natuurstenen in de Bovenkerk.

In november 2018 won ErfgoedChick Annemiek Jonker een stadscheque voor haar idee van een pop-up erfgoeddepot. Deze pop-up Kamper schatten route is daaruit voortgekomen. Vooral de verhalen achter de objecten zijn volgens Annemiek belangrijk. Waar komt het vandaan? En is het nu nog zichtbaar? Lees vanaf 6 juli de verhalen en bekijk de oude foto´s via de Kampen Stadsgids app. Kies hiervoor in de app de Kamper schatten route.

De Kampen Stadsgids app is te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. De route is gemaakt in samenwerking met Stadsarchief Kampen, Stedelijk Museum Kampen, Kampen Partners, Kruideniersmuseum Veltman, Peter Schrader, ErfgoedChick Annemiek Jonker en vrijwilligers.
Datum & tijd
22 August 2019
10:00 - 16:00
Adres
Kruideniersmuseum Veltman | Gotisch Huis
Oudestraat 158
Kampen
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media