Op 3 februari verzorgt de Schola Cantorum Campensis onder leiding van Ditty van den Berg weer een gregoriaanse vesper in de Buitenkerk te Kampen (Buitennieuwstraat).

De vesper begint om 16.30 uur. In overleg met de locatieraad en met hartelijke instemming van de pastoor worden deze vespers enkele malen per jaar door de schola gezongen op zondagen waarop ’s ochtends geen viering in de Buitenkerk is. Het is gebleken dat ze gewaardeerd worden, want er is goede belangstelling van katholieken, protestanten en anderen die de schoonheid van het gregoriaans waarderen. Wie aan zo’n versper deelneemt, treedt even een andere wereld binnen waar rust, stilte, bezinning en hemelse gezangen de boventoon voeren – zo anders dan het dagelijks leven vaak is. Een goede gelegenheid wellicht om hier iemand mee naar toe te nemen die van deze verstilde sfeer van de vespers houdt? De korte lezing uit de Bijbel is op 3 februari afkomstig uit de brief aan de Hebreeën (12:22-24). Riemer Roukema zal hierbij een korte overweging houden. Het is goed te weten dat zulke vespers en andere vieringen vrij toegankelijk zijn, want een kerk is een publiek gebouw. Na afloop is er alleen een collecte voor gemaakte kosten.

Datum & tijd
03 February 2019
16:30 - 17:15
Adres
Buitenkerk
Buitennieuwstraat 101
8261 AT Kampen
Contact
ME Terpstra-Kaljouw
0383317593

meterpstra67@gmail.com
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media