"Met ons eten willen we graag iets van de schoonheid van Eritrea laten zien", vertelt Asmeret. Zij komt uit Eritrea, emigreerde tijdens de oorlog tussen Eritrea en Ethiopiƫ naar Saudi-Arabiƫ en woont nu zeven maanden met haar twee dochters in Asielzoekerscentrum in Dronten.

Asmeret kookt het eerste diner bij 'Voedsel Vertelt'. Dit is een initiatief van De Sigaar en Verhalenhuis Kampen. Wil je via deze traditionele Eritrese gerechten proeven aan de cultuur van dit Oost-Afrikaanse land? Wees dan welkom op vrijdag 9 maart.

Gezellig Eethuis
De Sigaar wordt omgetoverd tot een gezellig eethuis. Met maximaal vijfentwintig gasten is er alle ruimte voor sfeervol tafelen en goede gesprekken.

Ook aan de vegetarische gasten is gedacht. Op het menu staan de volgende gerechten: Injera (Teff pannenkoek) met Ades (linzenstoof), Alicha (groentestoof), eieren Zigni. Daarnaast wordt er Zigni (pikante kip), Kulwa (rundvlees met ui en saus), Himbasha (Eritrees brood) en salade geserveerd. De gasten krijgen Eritrese koffie na.

Diner: 12,50 euro (betaling vooraf).
Wijn, bier, fris: 1 euro (ter plaatse)
Datum & tijd
09 March 2018
18:00 - 22:00
Adres
De Sigaar
Botermarkt 3
8261 GR Kampen
Contact
Hilda Helmhout
06 46278863
www.verhalenhuiskampen.nl
hilda@verhalenhuiskampen.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten