h

Stads agenda

  • Alle
20
september
2021

Elke werkdag: kom 'Op Adem' in de Bovenkerk

Een warm hart voor ieder verhaal!

10:00 - 13:00

Elke werkdag in een open Bovenkerk: een warm hart voor ieder verhaal!

[Elke werkdag | 10:00-13:00 uur | Bovenkerk Kampen]

Wat kan het een verademing zijn als er even iemand naar je luistert, toch? Bij toerbeurt zitten er vanaf midden september maar liefst twaalf professionele luisteraars voor je klaar in de Torenkamer van de Bovenkerk. Deze twaalf zijn bovendien de rest van de week aan het werk als voorgangers/dominees in Kampen en zijn dus helemaal thuis in verhalen van mensen en het verhaal van God. Ongevraagde adviezen houden ze thuis, maar als je fijn vindt dat er met je wordt meegedacht, gebeurt dat met liefde. De koffie is natuurlijk gratis. Koekje erbij?

En geen zin om te kletsen, maar wel even behoefte aan stilte, gebed, of het branden van een kaarsje? Ook daarvoor staat de deur van de Torenkamer élke werkdag open. Dit initiatief wordt gedragen door verschillende kerken in Kampen, onder de noemer 'Op Adem.' Op www.op-adem.nl is nog meer info te vinden en zie je wanneer welke pastor aanwezig is. Ook is dat het adres als je liever eens op een ander moment in gesprek wilt.

Altijd: (Wel)kom Op Adem!

Lees verder
20
september
2021

Youth Alpha

Maak kennis met het christelijk geloof

18:30 - 21:30
Maandag 13 september is het zover, dan start de Youth Alpha! Tijdens twaalf toffe avonden en een kamp ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere jongeren door over onderwerpen, zoals: ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus?’ en ‘Wat is bidden en hoe doe je dat?’. De eerste drie avonden zijn geheel vrijblijvend, daarna kun je beslissen of je door wilt gaan of niet.

Vanwege de coronamaatregelen starten we niet in ons eigen gebouw De Mix maar in de kantine van korfbalvereniging Wit-Blauw (Hilbert van Dijkstraat 5, Kampen). De avonden beginnen om 18.30 en duren tot 21.30. We starten elke avond met een maaltijd, de kosten hiervoor zijn €2,50, de rest van de avond is gratis.

De Youth Alpha is speciaal voor jongeren tussen de 13 jaar (2e klas voorgezet onderwijs) en 18 jaar. Hou je van een hoop gezelligheid en lekker eten en wil je ook nieuwe mensen leren kennen? Dan dagen wij jou uit om op een leuke en interactieve manier kennis te maken met het christelijk geloof!
Heb jij nog vragen? Of wil je jezelf opgeven voor de Youth Alpha? Neem dan contact op met Bas, je kan hem bereiken op 06-13339630 of via bas@yfckampen.nl of kijk op onze instagrampagina @yfckampen
Adres
Kantine korfbalverening Wit-Blauw
Hilbert van dijkstraat 5
8264 PB
Kampen
Contact
Bas Schinkel
0613339630
https://kampen.yfc.nl/
bas@yfckampen.nl
Doelgroep
Jongeren
Toegang
Jongeren
Soort locatie
Binnen
Lees verder
23
september
2021

Kom je ook naar ‘Erfgoed op de Kaart’

Praat mee!

19:30 - 21:00
Op donderdag 23 september organiseert de Monumentenraad Kampen i.s.m. het Stadsarchief Kampen een thema-avond over erfgoed. Onder leiding van Astrid de Jong - ook bekend van de Nachtzuster van Radio 1 - voeren we met elkaar het gesprek over wat erfgoed voor jou, de stad én de omgeving betekent. Binnenkort vind je meer info over de gastsprekers op www.monumentenraadkampen.nl.  


Locatie: 
BurGwal - huis van muziek en verdieping

Adres: Burgwal 60, 8261 EP Kampen

Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur koffie & thee met organist Jos Mulder

Aanmelden? Ja, i.v.m. verplichte registratie via dit formulier

Aanvullende info: We hanteren de richtlijnen van het RIVM.

Adres
De Burgwal
Burgwal 60

Kampen
Contact
Janita Stoel

www.monumentenraadkampen.nl
Toegang
Jongeren
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
24
september
2021

Stadswandeling met stadsgids

Ontdek Hanzestad Kampen

14:00 - 15:30

Leuk en interessant: Hanzestad Kampen verkennen met een stadsgids. Of je nu woont in Kampen of Kampen bezoekt. Maak kennis met het historische verleden van onze prachtige binnenstad.

Ga mee op ontdekkingstocht door Hanzestad Kampen

Onze gidsen leiden je langs de mooiste plekjes van de stad. 
Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com.  

  • Op vrijdag om 14.00 uur
  • Op zaterdag 14.00 uur 
  • Op zondag om 14.00 uur
Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen!

De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen
€ 10,00 p.p. Opgeven viaTouristinfoKampen@gmail.com

Wil je liever op een ander tijdstip een stadswandeling door de binnenstad van Kampen maken? Stuur een e-mail naar TouristinfoKampen@gmail.com. Dan nemen we contact met je op.

Adres
Tourist Info De Stadskazerne
Oudestraat 216
8261CA
Kampen
Contact
Namens de Tourist Info: Margreet Slurink

www.visitkampen.nl
TouristinfoKampen@gmail.com
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Toegang
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Soort evenement
Wandeltocht
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
25
september
2021

Expositie Kampen

Met fotografie, mixed media afbeeldingen en pentekeningen

10:00 - 16:00
Op de zaterdagen in de maanden augustus en september a.s. zijn de werken een drietal kunstenaars te bekijken in de expositieruimte van Werkplaats Maks in Kampen.

Het mooie pandje in het centrum van Kampen aan de Gasthuisstraat 10 is dan van 10:00 – 16:00 uur geopend en de toegang is gratis.
De expositie biedt een grote variëteit aan kunstwerken; fotografie, mixed media afbeeldingen en pentekeningen. Daarnaast is een kleinere selectie aan keramiek en bronzen beeldjes te zien. Alle kunstwerken zijn te koop.

De drie exposerende kunstenaars zijn fotografe Annemarie Wolkers-Ven, Ilona Palásthy (tekeningen, keramiek) en grafisch vormgever Eric Wolkers.
Adres
Werkplaats Maks
Gasthuisstraat 10
8261 BS
Kampen
Contact
ilona palasthy
0622415194
www.facebook.com/Expo.Kampen
ilona@palasthy.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Volwassenen
Soort locatie
Binnen
Lees verder

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media