h

Stads agenda

  • Alle
19
januari
2019

Workshop schilder of stip je eigen servies

Doe mee met deze leuke workshop!

12:00 - 15:00
Workshop volgen bij De Rommelkamer; Stip en beschilder servies. Je kan kiezen uit diverse soorten servies; kop&schotel, groot bord, klein bord, diverse maten schaaltjes. Lotte zorgt voor allemaal voorbeelden en zal een grote verscheidenheid aan afbeeldingen meenemen om te gebruiken tijdens de workshop. Nadat je even hebt geneusd tussen de voorbeelden en afbeeldingen, kies je je servies uit. Daarna krijg je uitleg over de verf, het stipmateriaal en hoe dit aan te brengen. Je gaat met een compleet uniek en te gek item naar huis! Kosten zij 35,00 inclusief!
Adres
Yo Conceptstore
Oudestraat 96
8261 CV
Kampen
Contact
Yolanda Reuvecamp
0683163553
www.yoconceptstore.nl
conceptstoreyo@gmail.com
Toegang
Soort locatie
Binnen
Lees verder
19
januari
2019

Stadswandeling door Kampen

Laat je verrassen!

14:00 - 15:30

Leuk en interessant! De stad verkennen met een stadsgids. Of je nu woont in Kampen of Kampen bezoekt. Maak kennis met het historische verleden van deze prachtige Hanzestad. Iedere zaterdag staat er om 14.00 uur een ervaren stadsgids voor je klaar bij de Tourist Info bij de Stadskazerne.

Ga mee op ontdekkingstocht door Kampen. De gidsen leiden je langs de mooiste plekjes van de de stad. Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen!

Geef je op via: touristinfoKampen@gmail.com 
Start: 14.00 uur
Duur rondwandeling: ca. 1,5 uur
Locatie: De Stadskazerne 
Van Heutszplein 216
8261 CA Kampen
Kosten: € 5,00 per persoon. 

Andere dag?
Ben je op zoek naar een ander tijdstip voor een stadswandeling? Stuur een e-mail naar touristinfoKampen@gmail.com. Dan nemen we contact met je op.

Adres
Tourist Info Kampen
Van Heutszplein 216

Kampen
Contact
Margreet Slurink

www.stad.kampen.nl
touristinfoKampen@gmail.com
Toegang
Soort evenement
Wandeltocht
Soort locatie
Buiten
Lees verder
19
januari
2019

FILM KURSK

Bij het Filmhuis Kampen

20:15 - 22:15
In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet kapitein-luitenant ter zee Mikhail Averin (Matthias Schoenaerts) alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw (Léa Seydoux) en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. Kursk is gebaseerd op het boek A Time To Die van Robert More.
Adres
FILMHUIS KAMPEN
BURGWAL 84
8261 ES
KAMPEN
Contact
FILMHUIS KAMPEN
038 331 73 73
http://www.filmhuiskampen.nl/movies/kursk/
pr@filmhuiskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Volwassenen
Soort locatie
Binnen
Lees verder
20
januari
2019

Taxatiedag

Iedereen is van harte welkom!

13:00 - 16:00
De Wonderkamer van Kampen is al weer een paar weken geopend en is een groot succes. Veel bezoekers vertellen verhalen over hun ‘waardevolle voorwerp’ of vragen of deze nog kan worden opgenomen in de tentoonstelling. Dat is helaas niet mogelijk, maar we willen deze mensen wel de kans geven om hun bijzondere voorwerp te laten taxeren.

Het museum organiseert daarom op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.

Aanmelden is niet nodig en iedereen is van harte welkom!

De taxatie dag wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen.
Adres
Stedelijk Museum Kampen
Oudestraat 133
8261 CK
Kampen
Contact


www.stedelijkmuseumkampen.nl
reserveringen@kampen.nl
Toegang
Volwassenen
Soort locatie
Binnen
Lees verder
22
januari
2019

Dialoog-avond: 'Opvoeden, waarom eigenlijk?'

In Museum Huys der Kunsten

20:00 - 21:30
Op dinsdagavond 22 januari 2019 om 20.00 uur (inloop 19.45 uur) vindt een Dialoog-avond 'Opvoeden, waarom eigenlijk?' plaats in Museum Huys der Kunsten. Midden in de expositie 'Onze Teun', samengesteld door kunstenaarskoppel Gera Baas en Timon Schellingerhout rond hun vierjarige zoon Teun. In deze inspirerende omgeving organiseert Museum Huys der Kunsten samen met de nieuwe stichting 'Ont-moet' een Dialoog-avond over opvoeden. Een avond waar we vooral willen luisteren naar elkaar. Want luisteren opent perspectief. Luisteren ontspant en maakt creatief.

Om te kunnen autorijden heb je een rijbewijs nodig. Voor je werk heb je diploma's nodig. Maar wat heb je nodig om te kunnen opvoeden? Iedere opvoeder weet dat dat niet vanzelf gaat! Maar met wie praat je er over? Wie neemt er de tijd om eens echt naar je vragen te luisteren? Zonder direct met allerlei oplossingen en adviezen te komen? In dat gesprek ontwikkelt zich een dialoog waarin we zonder oordelen, vanuit respect voor en acceptatie van ieders levensbeschouwing, samen bouwen aan een bewuste opvoeding.
Het gesprek vindt plaats onder begeleiding van Gert Zomer. Gert heeft jarenlange ervaring als geestelijk begeleider. Hij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd als coach en teamcoach. Op een ontspannen manier weet hij een open en inspirerende sfeer te creëren, waarin een mens zich gezien en gekend voelt. Hij luistert 'mensen tevoorschijn'.

De dialoog-avond vindt plaats op dinsdag 22 januari 2019 om 20.00 uur (inloop 19.45 uur) in Museum Huys der Kunsten aan de Voorstraat 20. U kunt zich aanmelden via g.zomer@kpnmail.nl. De kosten zijn € 10,00 per persoon.
De tentoonstelling 'Onze Teun' is tot en met 9 februari gratis te bezichtigen op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Museum Huys der Kunsten bevindt zich aan de Voorstraat 20. Meer informatie vindt u op www.huysderkunsten.nl.

https://www.facebook.com/events/1853300578131923/
Adres
Museum Huys der Kunsten
Voorstraat 20
8261 HS
Kampen
Contact
Gert Zomer
06-3611942
www.huysderkunsten.nl
g.zomer@kpnmail.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Volwassenen
Soort locatie
Binnen
Lees verder