h

Stads agenda

  • Alle
12
mei
2021

Kinderworkshops in de meivakantie

Toffe workshops voor 2 t/m 12 jaar bij Quintus

09:30 - 17:00
Quintus is op 12 mei ‘the place to be’ voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Want op deze woensdag in de meivakantie organiseert het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 toffe vakantieworkshops.

In de ochtend zijn er workshops Peuter- en Kleuterdans en Peuter- en Kleuterkunst. Deelnamekosten zijn 6 euro per kind per workshop. Je kunt beide workshops ook voordelig combineren voor een tientje per kind.

Vanaf 13.30 uur staan er twee workshops voor kinderen van 8-12 jaar op het programma. Fotografe Ursula van de Bunte geeft de workshop ‘Style en fotografeer een Rembrandtportret’ (12,50 euro p.p.). In de nieuwe grafiekwerkplaats leren kinderen zeefdrukken bij de workshop ‘Zeefdruk je eigen tas’. Deze grafiekworkshop is onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. De andere workshops kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden en zijn dus coronaproof. Schrijf je alvast in om zeker te zijn van een plekje. Dat kan via www.quintuskampen.nl.
Contact
Contactpersoon
0383371200
www.quintuskampen.nl
info@quintuskampen.nl
Lees verder
12
mei
2021

Kinderworkshop 'Zeefdruk je eigen tas'

Georganiseerd door Quintus Kampen

13:30 - 16:30
Tijdens deze creatieve workshop zeefdrukken in de meivakantie ga je aan de slag met een print, die je gaat drukken op een katoenen tas. Je mag kiezen uit een bestaand sjabloon én je ontwerpt zelf een sjabloon. De afbeelding bestaat uit twee kleuren die je na elkaar gaat drukken. Je leert ontwerpen, een raam belichten en het zeefdrukken zelf. Na afloop heb je je eigen, originele, bedrukte tas!

De workshop 'Zeefdruk je eigen tas' duurt twee uur en is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De prijs van 15 euro is inclusief materiaal, drinken en wat lekkers. Tip: houd rekening met je kleding of neem een schort mee: we werken met textielinkt en dat kan helaas niet meer uit je kleding worden gewassen!

In het volgende YouTubefilmpje geeft docente Amarins je alvast een kijkje achter de schermen: https://youtu.be/XkC8HxAo60c 

Deze vakantie-activiteit is onder voorbehoud van heropening van Quintus i.v.m. de corona-maatregelen. Schrijf je wel alvast in. Mochten de workshops vanwege de maatregelen niet door kunnen gaan, zit je namelijk nergens aan vast!

Inschrijven kan via: https://bit.ly/3d53Ip3 (www.quintuskampen.nl).
Adres
Quintus
Vloeddijk 38
8261GC
Kampen
Contact
Quintus
0383371200
www.quintuskampen.nl
info@quintuskampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Lees verder
12
mei
2021

Kinderworkshop 'Style & fotografeer een Rembrandtportret'

Georganiseerd door Quintus Kampen

13:30 - 15:00
Kom in de meivakantie naar Quintus om een heus 'Rembrand-portret' te stylen en te fotograferen. Fotografe Ursula van de Bunte laat je zien hoe je kunt werken met mooi licht en bijzondere materialen zoals kragen van karton, inpakmateriaal, hoeden en meer. Trek donkere kleren aan, want deze workshop zal grotendeels gaan over styling. Hoe zorg je dat het eindresultaat spannend wordt en jij het perfecte plaatje maakt?!

Zodra we het gevonden hebben leggen we dit vast met een spiegelreflex camera. Ook gaan jullie samen kijken naar Kunst, Rembrandt en van daaruit de portretten maken op de laptop zodat je meteen ziet wat er gebeurt. Aan het eind van de workshop krijg je jouw eigen portretfoto natuurlijk toegestuurd (per mail)!

Quintus organiseert deze workshop in samenwerking met het Stedelijk Museum Kampen waar de tentoonstelling 'Oog voor het oor: de oren van Rembrandt door de ogen van Jan van Driel' tot 21 juni te bezichtigen is. Het vertelt het verhaal van een oorspronkelijke zoektocht in de schilderkunst naar het oor in de portretkunst.

De workshop is voor kinderen van 8-12 jaar en wordt gegeven in Quintus. Mochten de coronamaatregelen dit niet toelaten, dan verhuizen we naar buiten naar ons binnenplein! De workshop op woensdag 12 mei duurt van 13.30 tot 15.00 uur. Er is ruimte voor 8 deelnemers. Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plekje! Dat kan via de website quintuskampen.nl of https://bit.ly/31UlHYP
Adres
Quintus
Vloeddijk 38
8261GC
Kampen
Contact
Quintus
0383371200
www.quintuskampen.nl
info@quintuskampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
12
mei
2021

Start wandelchallenge IJsselmuiden

Elke woensdagavond om 19u

19:00 - 20:15
Op 12 mei 2021 gaan we starten met de wekelijkse wandelbijeenkomsten op de woensdagavonden vanaf 19.00 uur vanuit het GZHC in IJsselmuiden. In kleine stappen trainen de deelnemers 20 weken voor de Nationale Diabetes Challenge week eind september. Hoewel de NDC in eerste instantie is opgezet voor mensen met diabetes is iedereen van harte welkom om mee te wandelen! Bewegen is immers voor iedereen gezond en het groepsgevoel heeft een belangrijke meerwaarde. Doet u ook mee?
Adres
Gezondheidscentrum IJsselmuiden
Laanzicht 5
8271 JZ
IJsselmuiden
Contact
Sylvia Bloemers
038-3311350
www.goedzorgfysiotherapie.nl
s.bloemers@goedzorgfysiotherapie.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Volwassenen
Soort locatie
Buiten
Lees verder
30
juni
2021

Avond4daagse | Home Edition Kampen en omstreken

Een unieke editie!

09:00 - 22:00
Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor jong en oud toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kan ook in Kampen en omstreken een eigen Avond4daagse gelopen worden. Volledig coronaproof. Een aantal enthousiaste ouders van CBS Het Stroomdal organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen wandelaars hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille. In deze omgeving is Intertoys wederom het centrale afhaalpunt van de medailles.

Eigen routes
Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

Groot succes
KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar voor het eerst.
Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat veel mensen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk via https://www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/kampen. Deelname kost €6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2½, 5 of 10 km. Alle lopers ontvangen een email vanuit de ouderwerkroep van CBS Het Stroomdal wanneer hun welverdiende medaille klaarligt bij Intertoys op de Oudestraat.

Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl
Adres
Deelnemers lopen eigen route op eigen moment
N.v.t N.v.t
N.v.t
Kampen en omstreken
Contact
Ouderwerkgroep CBS Het Stroomdal
0243655575
www.avond4daagse.nl
a4dhomeeditionkampen2020@gmail.com
Toegang
Volwassenen
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media