Het is het ultieme dorpsgezicht: weilanden, een kerktoren, sfeervolle boerderijtjes en in de verte de draaiende wieken van een molen. Zalk heeft zo’n prachtig dorpsgezicht, mede dankzij korenmolen De Valk.
De Valk is gebouwd in 1860 en was jarenlang het eigendom van de familie Van Beekhuizen. Men vermoedt dat de molen vroeger ook als pelmolen is ingericht. Tegenwoordig is de monumentale korenmolen in handen van de gemeente Kampen en ingericht met één koppel maalstenen. De roeden van de molen zijn voorzien van het oudhollandse systeem met zeilen. Molenaars Boom en Van Pijkeren dragen zorg voor De Valk en leiden nieuwe molenaars op. Lijkt je dat wat? Nieuwe vrijwilligers of molenaars in spe zijn van harte welkom!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media