Het moet in de tijd van de bouw - zo rond 1500 - veel indruk hebben gemaakt op de bewoners van de stad Kampen, maar zeker ook op bezoekers van buiten: het prachtige Gotisch Huis aan de Oudestraat 158.
Het Gotisch Huis is aan het einde van de middeleeuwen gebouwd als een koopmans- of patriciërswoning. Het langgerekte laatgotische pand - onder zadeldak tussen trapgevels - bestaat uit een voor- en achterhuis met een binnenplaats. Opvallend zijn de grote kruisvensters die op de begane grond en de beide verdiepingen vrijwel de gehele gevelbreedte beslaan. Kenmerkend zijn ook de rode luiken. Op de binnenplaats bevonden zich paardenstallen. De paarden werden gehouden om een in het achterhuis geplaatste, uit 1699 daterende rosmolen aan te drijven. In 1904 is het monument gekocht door de gemeente Kampen en vervolgens gerestaureerd door rijksarchitect Cuypers. Tot 2009 was in het Gotisch Huis het Stedelijk Museum te vinden maar dat is inmiddels verhuisd naar het Oude Raadhuys. Momenteel is het Gotisch Huis helaas niet toegankelijk voor publiek.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media