Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!

Welkom in Kampen! We kunnen elkaar in Kampen iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hoera! Op www.kampen.nl/coronavirus staat de meest actuele en correcte informatie. Check deze informatie vooraf aan uw bezoek aan onze mooie Hanzestad! Hieronder een overzicht van allerlei leuke dingen die je in onze Hanzestad 'op gepaste afstand' kunt ondernemen. Veel plezier in onze hartelijke Hanzestad! 


Bezoek het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is weer open en is blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. De deuren staan wagenwijd open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Wel moeten we ons houden aan de RIVM-richtlijnen en volgen we het protocol van de Museumvereniging. Wil je het museum bezoeken? Dat kan maar je dient wel vooraf te reserveren. Klik  voor meer informatie en de mogelijkheid om je bezoek (minimaal 1 dag van te voren) te reserveren (geldt ook voor museumkaarthouders). 


Stadswandeling Kampen and Beyond

In de zomermaanden juli en augustus organiseert Kampen and Beyond iedere dag, speciaal voor individuele bezoekers, een stadswandeling voor maximaal 10 personen in de verrassende en hartelijke Hanzestad Kampen.

Tijdens de wandeling zie je hoe de stad zich in de loop der tijd iedere keer weer opnieuw heeft uitgevonden. Thema’s als de Hanze, water, kerkenbouw, sigarenindustrie, onderwijsstad en het toerisme vormen de rode draad. Je ziet daarbij zowel de hoogtepunten als de, ook voor vele Kampenaren, verborgen hoekjes en hofjes van de stad. Kunsthistoricus en gids Reinier de Wit neemt je mee op ontdekkingstocht. De wandeling is ook geschikt voor minder valide personen en duurt ongeveer 1,5 uur.

    • 1 juli t/m 31 augustus
    • Maandag t/m zondag
    • Start: 11.00 vóór de ingang van het Stedelijk Museum, Oudestraat 133
    • Prijs: 9,50 p.p.

    • Reserveren verplicht. U kunt zich tot 24 uur van te voren aanmelden voor de gewenste datum via telefoonnummer 06 – 181 60 410 of per mail kampenandbeyond@gmail.com.

Bezichtig de Bovenkerk

Breng een bezoek aan de historische st. Nicolaas- of Bovenkerk. In de maanden mei t/m oktober is de kerk geopend op maandag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur. Van mei t/m 2e zaterdag in september, monumentendag, is de kerk ook in de morgen geopend op woensdag t/m vrijdag vanaf 11.30 uur. Uiteraard behoudens verhuringen. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. De kosten daarvoor bedragen 1,50 voor jeugd tot 18 jaar en 3,00 voor volwassenen, kinderen onder 12 jaar gratis.

Kom je met een groep voor een rondleiding of wil je de kerk buiten seizoen bezichtigen? Mail dan bij voorkeur voor een reservering naar kknijnenberg@home.nl of bel, indien gewenst, naar 06-53772129. Uiteraard bij beschikbaarheid van kerk.


Bezoek de Kamper Kogge en de Koggewerf (alleen rondleidingen)

De Koggewerf is nog niet geopend voor bezoek. We biedt de stichting Kamper Kogge (op gepaste afstand) rondleidingen aan over de Koggewerf. De rondleidingen zijn aan te vragen via reservering@kamperkogge.nl. De maximale groepsgrootte per gids is 5 personen. Tijdens de rondleiding wordt een bezoek gebracht aan de Kogge (alleen op het dek), het ME-huisje, de expositie en het verteltheater. De rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier. De Taveerne is geopend voor een drankje en/of een hapje met een prachtig uitzicht over de IJssel.


Boottocht met de Veerman van Kampen


Ontspan aan boord van de Veerman van Kampen. Bijna dagelijks zijn er leuke tochtjes te boeken, onder andere de Sunset cruise, rondje Kattegat of de River cruise. Aan boord is voldoende ruimte. Kijk op www.veermanvankampen.nl voor de vaarkalender en de spelregels die er gelden aan boord voor een veilig verblijf. 


Bezoek het Ikonenmuseum

We verwelkomen je graag in het Ikonenmuseum. Het museum is voorlopig op vrijdag en zaterdag open. Als bezoeker moet je vooraf je bezoek aan het museum online reserveren. Klik hier om online te reserveren. Op de dag zelf kan je bellen (038-3858483) of er nog ruimte is en eventueel direct voor een tijdslot reserveren. Voor een veilig en aangenaam museumbezoek houdt het Ikonenmuseum zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. 

Zaterdagmiddagconcerten in de Bovenkerk

Naast alle avondconcerten in de komende zomer begint ook weer de prachtige reeks van zaterdagmiddagconcerten. Een zeer toegankelijke serie concerten voor jong en oud. Zoals al vele jaren: iedere zaterdag in de maanden juli en augustus beginnen we om 15:00 uur, de deur gaat een half uur eerder open. De programma onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd, de toegang is vrij maar de collecte schaal is aanwezig bij de uitgang! 
Vanwege de huidige omstandigheden en coronamaatregelen is het belangijk om je vooraf aan te melden. Klik hier voor de concertagenda en  (gratis) reserveren.


Highlights route 

Wil je Kampen op eigen houtje ontdekken? Dat kan! Download en print deze mooie route langs alle highlights in de historische binnenstad. Of ga even langs bij het Tourist Info punt en haal de route daar. 


Wandelen en fietsen en varen

Wandelen en fiesten kan altijd en is prachtig in en rondom de stad Kampen en de rivier de IJssel. Klik hier voor een overzicht van alle wandel-en fiets- en vaarroutes. 


Beiaardconcerten vanaf de Nieuwe Toren


Uniek zijn de zomerse beiaardconcerten in de historische binnenstad. Het carillon van de Nieuwe Toren wordt bespeeld door stadsbeiaardier Frans Haagen en verschillende gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland. Op vrijdag 12 juni start het nieuwe seizoen beiaardconcerten op de Nieuwe Toren in Kampen tijdens koopavond. De reeks concerten loopt door tot en met vrijdag 24 juli. Het programma zal op de avond van het concert worden uitgedeeld in de luistertuin ‘Het hof van Breda’ aan de Marktsteeg. Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit seizoen geen koffie en thee geschonken.


Bezoek Erf-1

Op de Mandjeswaard, onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je boerderij Erf-1 en de familie Bruins. Het erf waarop de boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 toen in de monding van de IJsseldelta eilanden aaneen groeiden op de grens van zoet en zout. Het éérste en oudste erf van Kampereiland, vandaar onze naam: Erf 1. Er zijn prachtige fietsroutes er naar toe en op het Kampereiland is nog veel meer te beleven!


Fiets of wandel naar 'Theehuis het Zalkerveer' - pontje is geopend!

Dit is zo leuk! Maak een fietstocht van Kampen naar Zalk, steek over met het bekende pontje 'het Zalkerveer' en drink een heerlijk kopje koffie met lekkers (of wat anders natuurlijk) op het terras. Is het terras vol? Dan kan je genieten van een koffie 'to go' en neerstrijken op de dijk. Vervolgens fiets je langs de IJssel, via Wilsum, weer terug naar Kampen. De openingstijden zijn als volgt (kijk voor meer informatie op: www.zalkerveer.nl
Pontje: Ma t/m Zo 10.00 uur tot 18.00 uur
Theehuis: Ma t/m Zo 10.00 uur tot 17.00 uur


Ecotours
Ecotours Kampen organiseert allerlei bijzondere en interessante ecotours door Kampen en omgeving. Wandel- of fiets mee met een enthousiaste gids en ontdek alles op ecologisch gebied in deze omgeving. Klik hier voor een overzicht van alle tours deze zomer of neem contact op met Emmely van Ommen, 06-41482036 of stel je (aan)vraag per mail ecotourskampen@gmail.com


Ga op pad met de ambassadeurs van Tourist Info Kampen

Iedere vrijdag om 14.00 uur
Iedere zaterdag 12.00 uur en om 14.00 uur 
Iedere zondag om 14.00 uur 

De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen
Op vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p. 

Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com 

 

Fotocredits: Fotografie Hakvoort

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media