Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad zijn genoeg gratis parkeerplekken waar je je auto kwijt kunt. Hoe fijn is dat! 

Gratis parkeren
Op loopafstand van de binnenstad liggen drie grote parkeerplaatsen waar je gratis de auto kunt parkeren. De loopafstand naar het centrum is beperkt. De gratis parkeerplaatsen zijn tegenover het NS-station (bij het politiebureau) en aan het Burgemeester Berghuisplein en in de parkeergarage aan De Buitenhaven. 

Adressen voor in uw navigatie

  • Voer het adres Burgemeester Berghuisplein 1 (8261DD) in uw navigatie voor het gratis parkeren op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen.
  • Voer het adres Oranjesingel 44 (8262EL) in uw navigatie voor het gratis parkeren in de Parkeergarage Buitenhaven in Kampen.
  • Voer het adres Stationsplein 5 (8267AB) in uw navigatie voor het gratis parkeren op het P+R terrein bij het station in Kampen. 


Betaald parkeren
In het grootste deel van de binnenstad is het parkeren betaald van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur (op koopavonden tot 21.00 uur). De maximale parkeertijd in het centrum van de binnenstad is 3 uur. Je kunt langer parkeren op het Meeuwenplein, De Bongerd, Bregittenstraat en de IJsselkade (dagkaarten). Op zondagen is parkeren gratis.


Kentekenparkeren
Bij kentekenparkeren vormt het kenteken de sleutel voor het betalen van parkeergeld. Als je betaalt bij de parkeerautomaat voer je eerst je kenteken in en kies je de gewenste parkeertijd. Je betaalt vervolgens met muntgeld of pin. 


Mobiel parkeren
Met mobiel parkeren hoef je de parkeertijd niet meer vooraf in te schatten en niet meer naar de parkeerautomaat te lopen. Als je je auto hebt geparkeerd, meld je je aan met je mobiele telefoon. Bij vertrek meld je je eenvoudig weer af. Boven de parkeerautomaten staan de codes van de parkeerzones. 


Gehandicaptenparkeerkaart

Heb je een gehandicaptenparkeerkaart?
U mag dan parkeren zonder te betalen. 

Ik heb een gehandicaptenparkeerkaart. Moet ik dan ook een vergunning aanvragen?
Nee, Iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart mag zonder vergunning in de binnenstad van Kampen parkeren.

Hoe lang mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart in de binnenstad parkeren?
Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart, dan geldt voor u de maximale parkeertijd niet.

Waar mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?
Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u op alle officiële parkeerplaatsen parkeren. Dit hoeft geen gehandicaptenparkeerplaats te zijn. U hoeft hier niet voor te betalen.

 

Niet overal parkeren
Op diverse plekken in de binnenstad en het gebied eromheen mag je niet parkeren. Voor parkeren op de verkeerde plek of zonder te betalen kan je een parkeerboete krijgen. Ook is er in Kampen een wegsleepregeling van kracht. Verder zijn er gebieden waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Hier kan je als bezoeker van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur niet parkeren en op koopavonden tot 21.00 uur niet.


Openbaar vervoer of op de fiets naar Kampen


Trein

De stad Kampen, en ook het prachtige buitengebied is goed bereikbaar met de trein. Kies Station Kampen als bestemming. En als u dan op het station aankomt, vergeet dan niet te genieten van het mooiste stadsfront van Nederland. Klik op de volgende om uw reis naar Kampen te plannen: https://www.ns.nl/stationsinformatie/kpn/kampen

Bus

De bus brengt u ook waar u wezen moet in Kampen. Op OV9292.nl vindt u alle busreizen naar Kampen. Klik op de volgende link: https://9292.nl/kampen/bushalte-station

Fiets

Met de fiets kunt u op en top genieten in de stad maar ook buiten in de prachtige IJsseldelta. 
Wilt u een fiets huren? Klik op de link Fietsverhuur.
De prachtigste inspiratie voor fietsroutes in en om Kampen vindt u via deze link: Fietsroutes voor iedereen 

 

Alt
Opschrift

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media