Jule de Corte schreef er een liedje over ‘Van Zwolle naar Kampen’. En het boekje ‘962 kilometer tussen Zwolle en Kampen’ van Maarten Metz werd genomineerd voor de Bob den Uyl-prijs. Het Kamper Lijntje - met slechts dertien kilometer in tien minuten - is in vele opzichten uniek!
Het Kamper Lijntje, in de volksmond ook wel het Kamper boemeltje, is de kortste zelfstandige spoorlijn voor passagiersvervoer in Nederland. De treintraject Kampen-Zwolle doorkruist de Mastenbroeker polder, één van de oudste landschappen van Nederland. Samen met het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in Zwolle ontwikkelde het Gemeentearchief Kampen de website www.hetkamperlijntje.nl over de historie van de spoorlijn Kampen-Zwolle. De site toont de geschiedenis van deze spoorlijn in al zijn facetten. Zo is het onder andere mogelijk de verschillende stations te bekijken, de mensen van het spoor te leren kennen, de diverse treinstellen die op het spoor gereden hebben te onderzoeken en een virtuele treinreis te maken. De ervaring van het Kamper Lijntje zelf beleven? Kijk dan op www.ns.nl.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media