Ten westen van Kampen, net over de Roggebotsluis en langs de randmeren, liggen de boswachterijen Roggebotzand en Reve-Abbert. Een groot, bijna sprookjesachtig natuurgebied van ruim 1500 hectare met volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere vormen van recreatie.
De vogelrijke loof- en naaldbossen zijn aangelegd op een oude zandbank van de voormalige Zuiderzee. Hoge populieren, varens, mossen en slingerplanten: dankzij de vruchtbare zeebodem lijken sommige bomen en planten eeuwenoud terwijl ze nog maar vijftig jaar geleden zijn aangeplant. Monument Een bijzondere monument in het Roggebotzand is het Koningin Wilhelminabos. Op een speciale Gedenkplek staan glaspanelen met namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Rondom de Gedenkplek vormt zich nu een bos. Dat bos symboliseert het leven en biedt tevens rust en ruimte voor herinneringen, vreugde en verdriet. Kijk op www.wilhelminabos.nl voor meer info. Voor meer informatie en activiteiten in de boswachterijen Roggebotzand en Reve-Abbert kijk je op www.staatsbosbeheer.nl onder ‘randmeerbossen’.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media