Watersporters en bootliefhebbers weten er alles van: op het Ketelmeer kan het bij tijd en wijle flink spoken. Maar op rustige dagen is het tussen het Kampereiland en de Noordoostpolder ingeklemde meer een waar eldorado voor natuurliefhebbers, vogelaars en natuurlijk de watersport.
Het Ketelmeer is een prachtige moerasdelta van 3500 hectare groot en onderdeel van de Randmeren Noord van het IJsselmeer. Het water van de IJssel verdeelt zich hier in een aantal geulen. De vlakke en deels met wilgen begroeide eilandjes en het ondiepe water van de lagune trekken duizenden vogels aan. Van steltlopers en eendensoorten tot visarenden en zeearenden. Behalve voor vogelliefhebbers is het gebied ook in trek bij vissers. Het Ketelmeer ligt grotendeels in de provincie Flevoland maar een klein deel, bij de monding van de rivier de IJssel, ligt binnen de Overijsselse grenzen. Het Ketelmeer grenst aan de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Kampen en ontstond in 1956 bij de inpoldering van Oostelijk Flevoland. Bron: www.staatsbosbeheer.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media