Omzoomd door het Zwarte Water, de IJssel en het Zwarte Meer ligt het Nationaal Landschap IJsseldelta. Een prachtige zoetwaterdelta met unieke natuur- en cultuurhistorische waarden. Te voet of te fiets valt er van alles te zien en te beleven.
De IJsseldelta is één van de in totaal twintig nationale landschappen in Nederland en wordt gevormd door de polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, polder de Pieper en de Zuiderzeepolder. Het gebied wordt ingeklemd door Kampen, Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt en Zwolle en erbinnen liggen de dorpen ’s-Heerenbroek, Wilsum, Kamperzeedijk, Grafhorst en Zalk. Wie het landschap met zijn reliëf in de vorm van huisterpen en kreekruggen goed bekijkt, leest het verhaal van de eeuwenoude strijd met het water. Daarom is het als nationaal landschap aangemerkt om zo het deltakarakter te behouden en te versterken. Voor fietsers en wandelaars biedt de omgeving legio mogelijkheden. Er zijn diverse prachtige routes uitgestippeld waaronder de IJsseldeltaroute, de Zalkerveerroute en de route Rondje-Pontje. Bron: www.nlijsseldelta.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media